Bio
Singer-songwriter Merel van de Keer uit Raamsdonksveer bewijst dat rasechte blues niet alleen iets voor ruige mannen met baarden is. Al schakelt ze net zo makkelijk over op gevoelige americana waar je bij weg droomt. Een pakkende combinatie van stijlen geïnspireerd door o.a. Rory Block, Sheryl Crow, Rory Gallagher, Janis Joplin en Jimi Hendrix. 

Haar gitaarspel is indrukwekkend en in haar teksten houdt ze de luisteraar én haarzelf een spiegel voor. Wanneer ze haar nummers schrijft komen diepgewortelde onbewuste emoties boven drijven. De muziek lijkt haast zichzelf te schrijven, wat zeker confronterend, maar ook heel bevrijdend voor haar is. 

Met haar fingerpicking- en slide gitaarspel geeft ze iedereen spontaan het ‘front porch’ gevoel. Sterke zang- en gitaarlijnen worden afgewisseld met agressieve solo’s. Ze gebruikt hierbij verschillende gitaren zoals een twaalfsnarige- en een resonator, wat zorgt voor een heel kenmerkende sound. Als luisteraar word je meegevoerd in haar muziek vol passie en bezieling.  

Nadat Merel is afgestudeerd aan het conservatorium, is zij begonnen als solo-gitariste bij Blues & Zydeco band VUIG. Met hen speelde zij o.a. in 2018 voor duizenden festivalgangers op het Oerrock Festival in Friesland samen met artiesten als Anouk, DI-RECT, Chef’Special en Miss Montreal. Maar ook in Engeland, op de bekende Cajun & Zydeco Festivals in Yorkshire en Gloucester. En uiteraard op ZydecoZity in Raamsdonksveer, het grootste Cajun & Zydeco Festival van Europa. Daardoor is zij nationaal én internationaal bekend vanwege haar energieke gitaarsolo’s.

Begin 2019 besloot Merel om volledig voor haar solocarrière te gaan. In november debuteerde ze met een show die veel lovende reacties kreeg vanuit het publiek. Ze stond daarna o.a. in Breda op de St. Jans Blueskroegentocht en werd gevraagd voor het Bergs Bluesfestival in Bergen op Zoom. Dit uitverkochte festival is helaas door de coronacrisis komen te vervallen, maar voor 2021 staat het festival opnieuw gepland en zal Merel hier alsnog haar opwachting maken.

Merel heeft grootse plannen. Ze barst van de inspiratie en schrijft veel nieuwe muziek. Onlangs heeft ze in de studio haar eerste nummer opgenomen, die binnenkort zal verschijnen. Ondertussen is zij druk bezig om toe te werken naar een album compleet met eigen werk.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg haar op Facebook, Instagram en YouTube.
contact

Meer informatie of boekingen? Neem contact op of volg mij op Facebook, Instagram en YouTube.

Neem contact op!