Bio
Merel van de Keer is een veelzijdige mixed roots gitariste en singer-songwriter uit Raamsdonksveer. Ze is nationaal en internationaal bekend vanwege haar gitaarsolo’s in haar vorige band. Begin 2019 koos zij haar eigen muzikale solo pad. Na 6 maanden intensieve voorbereiding debuteerde zij in november 2019 met haar soloshow die goed werd ontvangen met veel lovende reacties van het publiek.  

Haar muziek kenmerkt zich door een typerend en indrukwekkend gitaarspel. Sterke melodieuze zang- en gitaarlijnen worden afgewisseld met agressieve solo’s en een uitdagende fingerpicking-stijl. Met haar expressieve gezichtsuitdrukkingen beweegt en voelt ze mee met elke noot die ze speelt en zingt. Zij gebruikt verschillende akoestische gitaren, waaronder een twaalfsnarige - en een resonator gitaar en bespeelt deze ook met slide. Door het gebruik van horsekick, loopstation en effecten geeft ze haar muziek een bijzondere extra dimensie.  

“Wanneer ik nummers schrijf wordt er een spiegel voorgehouden over de gemaakte keuzes in mijn leven en drijven diepgewortelde onbewuste emoties naar het oppervlak. De muziek “schrijft” mij. En dat is confronterend, maar ook bevrijdend.”

Het publiek wordt meegenomen in haar beleving en meegevoerd in een bezielende live show van rasechte blues, onstuimige bluegrass en dromerige americana.  

What’s Next?!  

Op dit moment schrijft Merel aan haar debuut EP, waarvan ze al een aantal nummers ten gehore brengt in haar live set. Op vrijdag 2 oktober 2020 treedt Merel op in Gebouw-T tijdens de 12e editie van het Bergs Bluesfestival.
contact

Meer informatie of boekingen? Neem contact op of volg mij op Facebook, Instagram en YouTube.

Neem contact op!